Samenwerking

Noorderdokters

Noorderdokters is een nauw samenwerkingsverband tussen  de huisartspraktijken  Valthermond, Tweede Exloërmond en Nieuw Weerdinge.  Tevens werken wij samen met Medisch Centrum Noorderbreedte in Nieuw Buinen en thuiszorgorganisaties Icare en Buurtzorg, GGZ,  Fysiotherapie Musselkanaal en het sociaal wijkteam Borger Odoorn.
.
In dit samenwerkingsverband  wordt de patiënt multidisciplinair benaderd, wat betekent dat de kennis en ervaring van veel verschillende zorgverleners wordt ingezet voor de begeleiding van met name patiënten met chronische ziektebeelden
.
.

Spreekkamer Valthermond, huisarts Drenthe
Diëtiek Valthermond Drenthe

Diëtiste

Wij werken samen met ‘Lekker Beter Gezond’: dieet en leefstijl advies. Voor meer informatie of om een afspraak te maken kunt u contact opnemen:

 

Telefoon: 0591-641787

 

Lekker, Beter en Gezond – index (lekkerbetergezond.nl)

Fysiotherapie

Wij werken nauw samen met de fysiotherapiegroep Musselkanaal. Fysiotherapie Musselkanaal / BAG Kanaalstreek is een innoverende praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie met een belangrijke regionale functie in Zuidoost Groningen.
.
Jeroen Prummel, fysiotherapeut/manueel therapeut

Onze website

Fysiotherpie Musselkanaal
Optometrist en huisarts

Optometrist

Optometrie is een relatief nieuw vak. Pas sinds 1998 is het een officieel erkend en wettelijk beschermd beroep. Dat betekent dat niet iedereen zich optometrist mag noemen. Zij vallen, net als fysiotherapeuten, artsen en verpleegkundigen onder de wet BIG (beroepen individuele gezondheidszorg), en hebben daardoor een beschermde titel. Na een 4 jarige HBO-opleiding wordt de optometrist in staat geacht om het oog te onderzoeken en afwijkingen te herkennen. Hij onderzoekt het oog van binnen en van buiten, vaak met behulp van diagnostische oogdruppels. Het gebruik van deze oogdruppels is dan ook voorbehouden aan artsen en optometristen. Hij of zij heeft dus een zuiver diagnosticerende functie. Anders dan een oogarts zal de optometrist niet behandelen. De optometrist is een zelfstandige beroepsbeoefenaar die meestal werkzaam is in ziekenhuizen en klinieken. Ook de betere opticiens hebben soms een optometrist in dienst. Naast de onderzoekende functie is de optometrist ook de aangewezen persoon voor het aanmeten van brillen en contactlenzen, het begeleiden van patiënten bij refractiechirurgie (ooglaseren) en bij staaroperaties.

Optometrist en de huisarts

In Valthermond hebben we sinds begin dit jaar de beschikking over een optometrist. Omdat vooral mensen met diabetes (suikerziekte) en hypertensie(hoge bloeddruk) afwijkingen aan organen kunnen gaan vertonen zijn we begonnen met een intensieve screening van deze patiënten. Ook een uitgebreid oogheelkundig onderzoek hoort hierbij. De praktijk is verbouwd om ruimte te creëren zodat aanpalende beroepsbeoefenaren, zoals de optometrist, hun werk in alle rust kunnen doen bij ons in de praktijk.

Wie is de optometrist ?

Onze optometrist is Daniël Gerritsen. Hij rondde zijn studie Optometrie aan de Hogeschool van Utrecht in 1999 succesvol af. Naast zijn werkzaamheden voor onze praktijken is hij ook werkzaam als optometrist en vestigingsmanager bij Eyescan Oogzorgkliniek Drenthe in Emmen.. Hij is lid van de O.V.N. (Optometristen Vereniging Nederland) en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici.
.
Om een indruk te krijgen wat de optometrist doet kunt u ook eens op de volgende website kijken: Website voor meer informatie

Psycholoog

Mensen kunnen het moeilijk hebben met zichzelf of in de omgang met anderen. Soms lukt het niet om er op eigen kracht uit te komen. Dan kan deskundige hulp van een eerstelijnspsycholoog nodig zijn.

Wat is een eerstelijn psycholoog ?

De eerstelijnspsycholoog is universitair opgeleid tot gezondheidszorgpsycholoog en heeft zich gevestigd in de eerstelijns zorg (ook uw huisarts werkt in deze lijn van zorg, ziekenhuis en psychiatrie werken in de tweede lijn). De term eerstelijnspsycholoog geeft aan, dat u bij deze psycholoog in principe altijd terecht kunt. Ongeacht uw leeftijd. Ongeacht uw hulpvraag. Alleen, maar ook samen met uw partner of met uw kind. De eerstelijnspsycholoog kenmerkt zich door:
* hulpverlening bij u in de buurt,
* eenvoudige bereikbaarheid en beperkte wachttijden,
* probleemaanpak op maat en een oplossingsgerichte werkwijze,
* 8 sessies vergoeding uit het basispakket van uw ziektenkostenverzekering (per 2008)
De psycholoog zal met u bespreken welke de klachten of problemen zijn en welke de achtergronden daarvan kunnen zijn. Hij maakt vervolgens met u een plan van aanpak. Hij werkt met gesprekken (individueel, relatie, gezin) en oefeningen. Daarnaast gebruikt hij uitleg, advies, training en tests. Zonodig zijn ook lichaamsgerichte methoden (ontspanning, ademinstructie) en hypnose mogelijk.

Wanneer naar een eerstelijns psycholoog

Heeft u:
* psychische klachten, zoals spanning, angst, woede, schuldgevoel, somberheid (“in de knoop”), rouw,
* lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, maagpijn of benauwdheid, waarvoor geen duidelijke
medische verklaring is gevonden,
* moeite met het opkomen voor uzelf,
* problemen met uw werk bijv. door overbelasting, opgebrand voelen, conflicten, dreigend ontslag,
* levensvragen rondom opleiding, loopbaan, zingeving,
* last van piekeren, last van een negatief zelfbeeld,
* last van dwanghandelingen of –gedachten,
* problemen in relaties, thuis of daarbuiten,
* slaapproblemen, seksuele problemen, eetproblemen,
* moeilijkheden met opvoeding van kinderen,
* problemen met ouder worden,
* problemen met verwerking van ervaringen, zoals ingrijpende gebeurtenissen, verlies, scheiding,
* problemen, die u geheim moet houden?
Ga dan naar de eerstelijnspsycholoog voor hulp. Denk niet te snel, dat u er alleen uit moet zien te komen. Of dat alles erger moet worden voordat u hulp kunt krijgen. Hoe vroeger u er bij bent hoe beter de eerstelijnspsycholoog u snel en effectief hulp kan bieden.

Hoe maakt u een afspraak ?

 

U kunt uw huisarts om verwijzing vragen of deze zal u uit zichzelf verwijzing.

 

Psycholoog Drenthe Valthermond
Sociaal team de Monden

Sociaal team ‘De Monden’

Voor inwoners van 1e & 2e Exloërmond, Valthermond, 2e Valthermond en Zandberg.
Locatie: MFA ’t Brughuus. Vrijheidslaan 11 Valthermond
Telefoonnummer: 0800-2009 (bereikbaar op werkdagen van 8.30u – 17.00 uur)
.
Vragen over hulp en ondersteuning? Het sociaal team is er voor u.
.
De medewerkers van het sociaal team zijn er om met u mee te denken als u vragen of zorgen hebt over uw persoonlijke situatie. In het sociaal team werken mensen die u graag informatie en advies geven, met u meedenken en als het nodig is helpen bij het vinden van een oplossing die goed bij u past. U kunt bij het sociaal team bijvoorbeeld terecht met vragen over uw gezondheid, hulp die u nodig heeft met uw dagelijks leven, psychische problemen, de opvoeding van uw kind, geldzorgen, werkloosheid, relatieproblemen, verslaving, woonproblemen of overlast.
.
Wilt u graag een gesprek met een medewerker van het sociaal team? Kom dan gerust binnen. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.
e-mail: demonden@sociaalteamsborgerodoorn.nl
Bron: http://www.socialeteamsborgerodoorn.nl/

Translate »
Call Now Button